top of page

Auberginer med mozzarella og parmesan.

Denne retten er tatt fra Persille og Basilikum. 

Auberginformen, er en herlig rett, uten gluten, om strøkavring tas bort. Retten er også vegetarisk, med innslag av oster. Ligner litt på en lasagne. Der er enda ingen gjester som ikke har likt denne retten. Med salat og godt brød, savner du ikke kjøtt, som i en lasagne. Erstatt denne på "Tacofredagen", og du vil ikke tilbake til taco igjen. Prøv den.

 

 Porsjoner: 4 Temperatur 180-200 grader  Steketid ca 25 min.

1) 2-3 auberginer, i tynne skiver. Salt. 2) Olivenolje til pensling. 3) 300 gr fersk mozzarella. 3) 120 gr raspet parmesan. 4) 3-5 ss strøkavring. 5) 1 ss smeltet smør/margarin. 6) Urter til pynt - persille e.l.

Tomat og basilikumsaus:

7) 2 ss virgin olivenolje. 8) 4 sjalottløk, eller 1 middels løk i terninger.

9) 2 fedd hvitløk, finkuttet. 10) 400 gr tomater på boks/pk, eller tilsvarende mengde med Allsidig tomatsaus, tilsatt 2 hakkede tomater. 11) 1 ts sukker. 12) 8 friske basilikumblad, revet. 

 

Finn frem et dørslag - sil. Legg lagvis auberginer, lettsaltet og lagvis i dørslaget. Dette for å få bort eventuell bitterhet. La ligge en god stund. Skyll og tørk så auberginer, før de oljes lett, legges på bakepapir og stekes på 180-200 grader i ovn i ca 15-20 min. Skal ikke bli brune, stekes for hardt. Lag i mellomtiden tomatsausen. Varm olje i en tykkbunnet gryte/stekepanne. Tilsett løk, og stek løken 5 min på middels varme. Rør av og til. Tilsett hvitløk, og stek 1 min.

Tomater tilsettes. Kok opp, og la det surre i ca 10 min. Rør til slutt inn basilikumblader. Smør en passe form med olje/smør. Legg lagvis 1/2 part av auberginer, tynnskåret mozzarella og tomatsaus. Gjenta dette, og avslutt med brødrasp og raspet parmesan på topp. Smeltet smør helles litt over det hele. Følg steketiden om er oppgitt over. 

bottom of page