top of page

 

Ølmarinert storfe Bibringe med honningglaserte rotgrønnsaker.

 

Øl i mat er ”kokkekunstens skjulte sjel”. Det er over 800 smakskomponenter i øl. Øl er flytende krydder og virker som smaksforsterker. Ølet bidrar til å få andre smakstyper til å tre tydeligere fram og forsterke krydderier og råvarenes egen smak.
Se ellers: http://www.ringnes.no/omol/ologmat/Sider/%C3%98limat.aspx

 

Råvarer til 4 personer.
* 1,2 - 1,5 kg bibringe med ben.
* 1 fl. Tindve øl fra Nøgne Ø. Kjøpes på polet.
* 2 ss. flytende røksmak.
* 1/3 fl. ferskpresset eple og blåbær, fra Det Lille Presseriet.
* litt rosmarin, salt, pepper, gulrot, sellerirot, løk og fennikel.
* 2 ss. honning.

Bibringen legges i ølmarinaden tilsatt disse forskjellige smaker.
La ligge over natten i marinade. Fres bibringen i panne før du setter den i ovnen med grønnsaker og marinaden over i en ildfast skål med lokk. Braiseres, kokes i sin egen væske på 150 grader i 3-4 timer. dette blir mørt. Ta kjøttet ut av kraften. Sil av grønnsaker, og lag saus på kraften. Der er en del fett på toppen. Du kan ta litt bort, strø så hvetemel over, og la det synke. Til 4 personer, ca 1/2 l kraft, 3 ss hvetemel. Ta vare på resten av kraften til en annen gang. Kan fryses. Krydre med salt, pepper og litt knuste fennikel frø. Sausen blir lett sødmefylt med en touch av røksmak.

Ellers:
* 3 stk gulrot, 1/4 sellerirot, 1/4 kålrot. Alt kuttes i terninger. Dampes nesten ferdig, ca 10 min. Freses så i smør. Pepper og litt honning til slutt.
* 8-12 poteter. Kokes ca 30 min. 
Flotte og sammensatte smaker. Server gjerne øl, " en hærting", 50/50 med bayerøl og pilsner. Ellers en sødmefull øl. Ikke for bitter, da det vil knekke mange av smakene i retten.

bottom of page