top of page

Blåskjell og gulrotsuppe.

 

Blåskjell er det vanligste skjellet langs kysten. Blåskjell dyrkes langs hele Norske kysten, men trives best i 8-10 grader. Sesongen er derfor best i fra januar-mars, og oktober til desember. Det samme som reker. Vi spiser mye reker om sommeren, da de egentlig har dårligst kvalitet. Blåskjell vokser langsomt, ca 3 år før de er høstbare. Oktober er tiden for mange flotte produkter, blåskjell, grønnsaker, lam etc. Her lager jeg en suppe på gulrot, blåskjell, rømme og balsamico. Dill, sitron og gode krydderier er også med å løfte smak.

 

4 personer.

1) 2 kg blåskjell. 2) 1/2 kg gulrot - og 250 gr søtpotet. 3) 4 dl fløte. 4) 8 ss rømme. 5) 8 ss balsamico. 6) Salt, peppermiks, sitronsaft - skall. 7) Kraften fra damping av blåskjell. 8) 1 ts grønnsaksbuljong. 9) 2 ss Kvitseidsmør. 

 

Skrell og kutt opp gulrot og søtpotet i terninger. Ha varmt vann til toppen av gulrot og søtpotet. Kokes mørt. Hell av litt av vannet i en skål. Dampe blåskjell til de åpner seg. Ca 3-4 min under lokk. Sil kraften over gulrot og søtpotet. Ha så i salt, peppermiks, raspet sitronskall, sitronsaft av 1 sitron. Ha også i grønnsaksbuljong. Kjør med en stavmikser til suppen er jevn og smooth. Om den blir for tykk, har du i litt av vannet du silte fra. Skal være kremet. Rør inn Kvitseidsmøret. Blåskjell renses fra skallet. Ha noen igjen til pynt. Øs opp suppen i skåler. 2 ss rømme, 2 ss balsamico i hver skål. Dill som pynt. Sunn og god suppe.

Serveres med godt brød. 

 

bottom of page