top of page

Egg i loff.

 

Egg har vært i menneskers diett så lenge en kan huske tilbake. Egg er næringsrikt, og en god kilde til protein og kolin. Ellers kilde til det meste, unntatt C-vitamin. Regners som kjøtt i matpyramiden.  Egg kan nyttes til mange retter.

Her kommer en enkel rett, for campere i ferietiden, ellers hjemme til lunsj, frokost eller en enkel smårett. Deilige smaker og farger.

 

2 personer.

1) 2-4 egg, alt etter hvor mett du ønsker å bli. 2) 1 pk bacon i skiver, Tulip eller annet bacon. 3) 2-4 loffskiver, grove skiver. 4) 1-2 tomater i skiver.5) Littraspet parmesan eller annen ost. 6) Salt, pepper og litt basilikum. 

 

Start med å stikke ut en passe sirkel i brødet. Bruk et kjøkkenglass. Varm opp stekepannen. Ha i litt olivenolje. Legg skiver i pannen. Knekk egg i hulrommet på skiven. Bacon stekes sprøtt. Når egg i loff er ferdig, krydres der med salt og pepper. Loffen blir sprø under. Sirkler stekes til toast i restfettet i stekepannen.

Anrettes med bacon og tomater på toasten. Toppes med raspet ost, et drissel med olje, og en liten kvast basilikum. Lett og god mat på campen. 

bottom of page