top of page

Grillet svin indrefilet med ratatouille. 

Første grilldag for året for meg og min fru. Svin indrefilet, magert og godt kjøtt på grillen.   Grilles den riktig, ikke for sterk varme hele tiden, blir dette meget saftig. Gjelder også svin ytrefilet. Aller best, er svine nakke, som inneholder mer fett. Her sammen med ratatouille, som er en grønnsaksstuing fra Provence i Frankrike. Retten har en oppskrift, men du bruker de grønnsaker du liker best. Basilikum og timian, bør være med i retten. 

 

4 personer.

1) 800 gr svinefilet. 2) 800 gr søtpotet i staver. 3) Ratatouille: 12 cherrytomater, 1 rødløk i båter, 1/2 squash i terninger, 1/2 fenikkel i terninger, 1/2 aubegine i terninger, 1/2 orange paprika - eller annen farge, i terninger. 2 hvitløkfedd i skiver. Timian og basilikum. 4) Soppsaus: 200 gr sjampinjong i skiver, 3-4 dl fløte, salt, peppermiks, timian, 1 ts maizena. 

 

Svinefileten legges på grillen på sterk varme. La fileten hvile på den ene siden av grillen i va 30 min, der du ikke har for mye varme, når fileten er brunet rundt det hele. Gjerne i folie, så den beholder safter. Fres grønnsaker sammen i olje. Krydres med salt og pepper. Soppen freses, tilsettes fløte og maizena. Krydres og smakes til, når den har kokt ca 5 min. Søtpoteter stekes i ovn på 200 grader, med salt, pepper og timian på i ca 20-30 min. 

bottom of page