top of page

Hi-FI burger med kålsalat.

Burgere er inn i tid. Navnet «hamburger» kommer fra den tyske byen Hamburg, og kan referere til en person fra Hamburg. I utvidet betydning ble ordet etterhvert brukt om andre ting, deriblant storfekjøttet som stammet fra eller var populært i Hamburg. Opprinnelig var kaker av storfekjøtt kjent som hamburgerbiff (første gang omtalt i en amerikansk kokebok i 1891), og når denne farsekaken ble lagt mellom brødskiver ble navnet hamburgersandwich. På midten av 1900-tallet var begge betegnelsene forkortet til «hamburger» eller simpelthen «burger». Ordet har etter hvert blitt et samlebegrep og brukes også om sandwicher med andre kjøttslag.

Her kommer en blanding av Fransk og Italiensk burger. Brioche brød, burger, fersk mozzarella, tomat, pesto på topp og bunn, samt en kålsalat med hvitløksdressing. 

 

2 personer.

1) 400 gr Angus eller annen kjøttdeig. Litt fett må der cære, da burgeren ellers blir for tørr.

2) 2 stk brioche burgerbrød.

3) 1 tomet i skiver.

4) 1/2 fersk mozzarella. 

5) 2 stilker basilikum.

6) 2 ss pesto.

7) 1/6 nykål, snittet fint.

8) 4 store blader hjertesalat, eller annen salat.

9) 4 ss rømme, 2 ss majones, litt salt, pepper, 1 fedd hvitløk - finhakket, litt sitronsaft. (dressing)

 

Angus kjøttet deles i 2 like kaker. Presses til ca 1 cm tykke burgere. Krydres med salt og pepper under steking. Grilles til blod siver til toppen, snus - og det samme igjen. Litt rå i midten. Ligger og hviler. Kålen blandes med dressing. Brød varmes på grillen. Smøres med pesto på bunn og topp. Anrettes med salat, burger, mozzarella, tomater og basilikum. Brødet på topp. Kålsalat dev siden av. Digg.

bottom of page