top of page

Kylling og Fasanbryst på Risotto med sopp.

 

Risotto er en typisk Italiensk forrett, men vi bruker den her som tilbehør til middagen. Italia er så og si selvforsynte med ris. Risen produseres på Posletta i nord-Italia, østre del av Piemonte. Rundkornet ris, type arborio, carnaroli eller vialone lano er de mest vanlige typer til denne retten. Denne type ris gir fra seg en del stivelse som er med på å jevne retten. Mange smakstilsetninger kan tilføres. Her har jeg sopp. Prøvde ut Toro sin med sopp og steinsopp. Den viste seg å være helt ok. Retten er meget mektig.
 

Oppskrift til 4 personer:
1) 2 stk. kyllingfileter skjæres lommer i.
2) 2 stk. fasanbryst. Svis av i pannen før de fylles i kyllingfileten.
Stekes så langsomt i stekepanne. Vend ofte og overøs smør jevnlig.
3) 1 pk. Toro Risotto med sopp og steinsopp, eller du lager din egen
av 2 dl Arborio rundkornet ris, 1,5 dl fløte, ca. 4-5 dl. kraft eller grønnsaksbuljong, 1/2 finkuttet løk, 2 ss. raspet parmesan, 100 gr. finkuttet steinsopp og annen sopp etter valg. Fres løken gyllen, før du tilsetter risen, rør om til alt ris er smurt. Tilsett kraft litt etter litt. La det koke under omrøring til nesten kraften er dampet bort. Hold på slik til risotto er ferdig. Ca. 20-25 min. Parmesan raspes i. Soppen stekes og tilsettes. 
*Grønnsaker til retten bli 1 stor gulrot i tynne skiver, 1/2 fennikel i tynne strimler. Om store grønne stilker, skreller du disse og kutter dem i passe skiver. 1/4 sellerirot i passe skiver. 8 champignonger i skiver. Grønnsaker dampes lett før de stekes. Server med litt hjemmelaget urtepesto. Herlige smaker.
Vin til maten ble en Occhipinti SP68 2012, Nero Davola E Frappato
Terre Sicilliane. Lettdrukket vin, fruktig og fin i smaken. Dyp rød. 
Hadde pesto med timian, basilikum og rosmarin i retten. Vinen fremmet spesielt timian. Lett peppersmak og fremtoning av parmesan var også å kjenne. Flott vin, selv om den riktignok ikke var anbefalt til kylling eller fugl. Flott vin å drikke alene også. Må prøves.

 

bottom of page