top of page

Laks og svinefilet på Mousselinesaus.

Retten som her kommer, er en kombinasjon fra sjø og land. Sammen med rosenkål og rødkål, samt en hollandaisesaus tilsatt pisket krem - er dette en deilig rett som passer like godt som festmiddag og til hverdags. Kan du ikke ha svinekjøtt, bytter du til kyllingfilet eller kalvefilet. 

 

4 personer.

1) 400-500 gr laksefilet. 2) 400-500 gr svine indrefilet. 3) 40 stk rosenkål.

5) 8 middels poteter, kokefaste. 6) 100 gr ternet bacon.

Rødkål oppskrift.  Rødkål med balsamico, nøtter og rosiner. 

 

Poteter skrelles, legges inntill et treskaft, og skjæres så i tynne skiver, nesten gjennom poteten. Legges i en ildfast form, overøses med olje, litt salt og pepper. Settes i ovn på 200 grader, og stekes til gyllen brun farge - og poteter er møre. Krydres opp om du ønsker mer krydder. 

Rosenkålen skrelles, dampes lett i ca 5 min i lettsaltet vann. Tilsettes stekt ternet bacon. Her er nok salt, så kun pepper tilsettes. 

Svinefilet svis av i panne,før den settes i ovnen med poteter de siste 15-20 min.

La hvile mens fisken stekes lett, ca 3 min på hver side,  og sausen gjøres ferdig. 

Mousselinesaus, er en hollandaise tilsatt pisket krem. Lages som følger.

Kok en reduksjon (kokt ned)  på 1 laurbær, 1 stk finternet charlottløk, 10 pepperkorn, 1 ss hvitvinseddik, 1 dl hvitvin og 1/2 dl vann. 

Kokes inn til der er 3-4 ss igjen av væske. Siles. Kjøles ned. 

Smelt 400 gr smør. La stå litt. Klare smøret, ved at du øser fett fra vann/salt som ligger i bunn. Ta så 4 eggeplommer, litt salt og litt sitronsaft i en stålbolle. Kok opp vann i en gryte der bollen passer i. Visp så til en passe tykk eggedosis. Smøret, som erpasse varmt, tilsettes i en passe stråle mens du visper godt. Pas på at det ikke blir for varmt, da det kan skille seg.  Visp så opp 1 dl krem, og rørdette forsiktig inn i hollandaisen like før servering. Herlig til det meste av fisk og skalldyrretter, samt til grønnsaker, eller som her - kombinasjon av fisk og kjøtt. 

bottom of page