top of page

Makrell og trytefilet.

Her kommer en rett fra sjø og innlandsvann. Makrell fra fiskebrygga i Barbu, den typiske fisk som er et typisk tegn på sommeren, og abbor (tryte) fra vann i Froland, fisket av lokal fisker. Kortreist og lokal mat. Denne fisken må ikke forveksles med havabbor, som lever i saltvann. Sistnevnte kan vandre inn i elver, men lever i grunne kystfarvann. Tryta har et tyks skinn. Ta skinnet av fisken før tilberedning. Her i flott kombinasjon med makrell, og rogn fra makrellen.

 

4 personer.

1) 4 stk makrellfilet. 2) 8 stk makrell rogn. 3) 16 stk trytefilet( av små fisk). 

4) 8 stk grønn asparges, deles i to. 5) 1 pk salamichips fra Tulip. 6) 2 stk gule gulrot, eller vanlig. Strimles. 7) 1 stk stor rødløk i båter. 8) 4 ss ramsløkpesto. 

9) 8 ts smør. 10) 4 middels nypoteter i skiver. 11) Urter som salvie og rosmarin.

12) Krydder - salt og peppermiks. 

 

Poteter stekes lett i en stekepanne. Legges i bunnen av en oljet foliebit, passende til en fiskepakke. Legg så på makrellfilet, trytefileter, makrell rogn, som toppes med smør salt pepper og urter. Pakkes sammen, klar for grillen. 

Grønnsaker og salamichips, legges opp i en annen foliebit, tilsatt litt olje i bunn. Toppes med ramsløkpesto. Pakkes klar til grillen. Når grillen er var nok, legges alle 8 pakker på, og stekes ferdig, ca 10-15 min. Ikke alt for sterk varme. Ha et hvileområde på grillen. En herlig sommer rett fra grillen. Server gjerne med en god hvitvin . Riesling, chardonnay eller Sancerre. 

bottom of page