top of page

Tiramisu.
Denne oppskriften gir ca 8-10 porsjoner.
* 2 eggehviter.
* 4 eggeplommer.
* 150 gr melis.
* 400 gr mascarpone - 2 beger.
* 200 gr ladyfinger ( savoiadri kjeks) - 1 pk.
* 1 3/4 dl kaffe.
* 200 gr mørk sjokolade, raspet.
* Kakaopulver til å drysse over, eller bruk litt av sjokoladen.

 

1) Kaffe avkjøles. 2) Stivpiske eggehvite med litt salt. 3) Piske også eggeplommer med melis. 4) Bland i mascarpone i eggedosis. Miks godt. 5) Skjær så inn eggehviten. 6) Ladyfinger kjeks, dyppes i kaffe, og legges lagvis, ladyfinger, sjokolade, krem. Toppes med litt krem, og kakao eller sjokolade drysses på toppen.

 

 

Denne retten er en typisk Italiensk dessert. Den er en av de mest kjente. Historien rundt Tiramisu, er mange. Ordet betyr "trekke meg opp". Uttales "Tiramiso" Det sies at desserten oppstod da de ville gjennbruke kake og kald kaffe. En annen historie går i at Italias første statsminister ville ha ekstra energi, og kaken ble til. Også at hoff-underholdere ønsket å trekke seg opp mellom opptredener. Dette skjedde på 1600 tallet. Kaffen med sin koffein, kom da godt med. De kviknet til.

Med pisking, og tilrettelegging, tar denne desserten ca 15 min å lage. Desserten kan også lages med Marsala. Marsala er en av Italias mest kjente sterkviner. Fremstilt i omegnen Marsala på Sicilia.

bottom of page