top of page

 

Saltimbocca Maiale. ( Svinekjøtt).
Denne retten, er en meget typisk Italiensk rett. Saltimbocca Romana, er den eneste retten i det Italienske kjøkken som er blitt offisielt godkjent. Det skjedde i Venezia i 1962 av kokkelaug. Retten lages da med kalvekjøtt, prosciutto og salvie blader. Også litt hvitvin hører til her. Tynne skiver som dekkes med skinken og salvie blader. Rulles så, og stekes i smør. Kokes til slutt ut i pannen med hvitvin. Salt og pepper.

I min rett, hadde jeg hverken kalv, salvie eller hvitvin for hånden, så det ble en rett med ny vri. Beinet ut svin nakkekoteletter. Delte dem så i to, og banket stykkene tynne med enn biffhammer. 
Fulgte så oppskriften til Romana, men brukte basilikumblader istedet. Hadde ikke vin vin, så der ble der brukt lyst øl, hvitvinseddik og litt eple juice. Rosmarin poteter, stekt tomat og squash. Mye gode smaker.

 

2 personer:
* 2 stk svin nakkekoteletter.
* 4 skiver prosciutto.
* 12 stk basilikum blader, store.
* 6 små poteter i terninger.
* 6 skiver squash.
* 1 tomat, deles i to.

1)Poteter stekes i olje tilsatt litt smør og fersk, hakket rosmarin. Stekes til de er passe møre og gylne i fargen. 2)Kjøttet stekes ca de 10 siste minutter, før poteter er ferdige. Salt og pepper på til slutt. 3) Squash og tomater ca 5 min før retten anrettes. Salt og pepper her også. Øl, hvitvinseddik og juice tilsettes kjøttet og kokes inn. Ta kjøttet ut, og ha i ca 2 ss smør. La det smelte. Sil så fra sausen. Retten er klar til å serveres. 

bottom of page