top of page

Risi e Bisi con Merluzzo.(Torsk).

 

Norsk på italiensk, begynner å få en ny betydning for meg. Ikke at jeg ikke har brukt dette før i matlaging, men det å kombinere de beste råvarer fra to verdener er helt topp.. Her tar jeg inn årets skrei mot en Venetiansk risrett. Områder som Vicenca og Verona, hvor denne retten er tradisjon. Retten er en miks mellom risotto og suppe. Noe løs, likevell fast. Noe klisset, som risotto. Ingredienser som løk, pancetta eller bacon, parmesan, persille, risottoris, god buljong/kraf, av høns, grønnsaks eller storfe.Olivenolje, smør, salt og pepper. I denne retten, også litt sitron, cherrytomat og selvsagt skrei.

Til 4 personer:
4 skiver skrei, eller 600-800 gr filet.
1,5 ltr. kraft.
Litt olivenolje.
Litt smør.
100 gr pancetta eller bacon i terninger.
1 løk i terninger.
200 gr risottoris.
400 gr sukkererter uten belg, eller du bruker med belg. Kuttes da i passe biter.
50-75 gr raspet parmesan.
12 stk cherrytomater delt i to.
Saften og skallet, raspet av en sitron.
2 ss fersk hakket persille.
Salt og pepper.

Kraften kokes opp, holdes varm. Oljen og halvpart av smør i en vid panne. Fres bacon og løk. La surre til gyllen farge, ca 5 min. Ha i erter, persille og 2 øser kraft/buljong. La koke i ca 5-6 min. 
Ha i risen og resten av kraften. La småkoke til all kraft nesten er borte. Al Dente, altså med tyggemotstand i risen. Rør så inn resten av smør og parmesan, litt salt og pepper. Husk bacon er salt. Ha til slutt i saften og skallet av sitronen. La trekke litt til. Torsken trekkes i saltet vann til midtbein slipper, eller ca 5 min om filet. Skreien skal skive fra hverandre når den er ferdig. Før du legger opp, har du i tomater. Dette er en herlig og smaksrik rett. En herlig Chardonnay, eller Barbera vin passer til denne retten.

bottom of page