top of page

Svin indrefilet på aubergine.

Aubergine er en plante som kom til Europa på 700-tallet, sannsynligvis fra Asia. Frukten fra planten var lenge trodd å være giftig i rå tilstand. Den ble derfor av og til kalt The Mad Apple eller det gærne eplet. Frukten er ikke giftig, men plantens blader og blomster er giftige på grunn av solaninen i planten. En grønnsak som brukes mye i det mediterrand kjøkkenet. Hovedingrediens i Moussaka. Her kombineres den sammen med grillet svin indrefilet, løk, tomat og smørskysaus. 

 

4 porsjoner.

1) 600-800 gr. svinefilet. Kan også bruke kylling, kalkun, kalvefilet. 2) 1 stk. middels aubergine - ca. 400 gr stor. 3) 2 stk. middels rødløk. 4) 2 stk. tomater.

5) 4 ss smør. 6) Soyasaus, olivenolje, salt, peppermiks og litt timian. 

 

Auberginen kuttes på langs i 4 like tykke skiver. Saltes lett på begge sider, og legges på en rist i ca 3/4 - 1 time, slik at når vannet trekker ut, renner dette av. Auberginen skylles for salt, tørkes med papir. Svinefileten svis av i en stekepanne. Krydres lett med salt og pepper. 2 ss smør, samt litt olje på. Stekeovn settes på 200 grader. Svinefilet stekes så i 18-20 min. Mens fileten stekes, kuttes løken i skiver, tomaten deles i 2 - 4 like parter. Aubergine stekes gyllen på begge sider. Salt og pepper på. Legges i en ildfast skål, og settes inn i ovnen sammen med svinefileten siste 3-5 min. Løken stekes gyllen. Tomater stekes med til de er gjennomstekt. Salt og pepper også her. Ha i resten av smæret, og tilsett litt soyasaus. Fileten skjøres i skiver. Anrettes på auberginen. Løk og tomater på. Skysausen helles over. Kan gjerne serveres med godt hvitløksbrød, som kan dyppes i sausen.

bottom of page