top of page

Torskefilet med søtpotet og urtesaus.

 

Torskefileten, er av halen til skrei. Overligger fra skreisesongen. Denne retten er laget med søtpoteter, som er en grønnsak, og ikke en potetart.

Sausen er en fløtebasert urtesaus. Asparges, charlottløk og sitron, er med på å skape de flotte smaker. Syre, kremaktig, søte smaker, som treffer hverandre mefet godt. Tennene løper i vann. 

 

1) 500 gr skrei eller torskefilet. 2) 10 stk grønn asparges. 3) 1 stk. middels søtpotet. 4) 1 god neve med miks av timian, persille og basilikum. 5) saften av 1/2 sitron. 2 skiver sitron. 6) 1 charlottløk. 7) 2 ss smør. 8) 2 dl fløte eller creme fraish. 9) Salt og pepper, samt litt sukker. 

 

A) Sett stekeovn på 200 grader. B) Søtpotet kuttes i passe tynne skiver. 

Stekes lett gylne i olje eller smør. Salt og pepper på. C) Asparges kuttes av de nederste 3 cm, og klargjøres til damping. D) Løken og urter, finkuttes til sausen. Freses i smør, og tilsattes saften av sitron og fløten. Sausen vil tykne ved hjelp av sitronen, som skaper en form for koagulering, som skjer når syre blandes med fløte. La sausen koke inn litt, før den tilsettes salt, pepper og litt sukker. E) Torsken dekkes med skivet søtpotet, og settes i ovnen. Stekes i 10 min. F) Asparges dampes de siste 3 min av steketiden.

G) Torsken anrettes på sausen, garnert med asparges. Pyntes med sitronskive og friske urter. Ca 20 min tilberedningstid.

bottom of page