top of page

Torta Pasqualina. Pai med spinat, egg og ricotta.

Denne spinat og eggepaien, er fra området Liguria i Italia. En typisk påskepai. Serveres like godt kald som lun. Gjerne med en god salat til. Her serveres den toppet mad sprøtt bacon fra Tulip. Det tar litt tid å lage denne, men hvorfor da ikke nyte en god vin? Som det heter - like mye vin i kokken som i maten, selv om der ikke er vin i denne retten, serveres der gjerne en god og kald Chardonnay, eller som her til retten, en god rosevin fra Bardolino. De gode druer fra området der Amarone - Valpolicella viner produseres. 

 

Oppskrift til en 26 cm kakeform, eller som jeg laget, i en 24 cm stekepanne.

Deig består av: 1) 500 gr hvetemel. 2) 2,5 dl vann. 3) litt olje, og salt. 

Fyll beståt av: 4) 1 kg spinat, lettkokes ca 1-2 min. Sil av vann - la det bli nedkjølt. 

5) 2 ts merian eller timian. 6) 1 tørt rundstk, eller tørre loffskiver tilsvarende 1 rundstk. 7) 80 gr raspet parmesan. 8) 1 dl melk. 9) 500 gr ricotta. 10) 50 gr smør. 

11) 8 egg. 12) Salt og pepper. 

Bland deigen til den blit smidig. Rull til pølse, og del i 12 like stykker. Gå bak bildet, og du finner flere bilder av fremgangsmåten til retten. Legg et håndkle over deigemner, slik at de holder seg fuktige, hviler i 1 time. 

Den nedkjølte spinaten, hakkes, tilsettes merian - timian, salt og pepper. Rundstk. kuttes opp og tilsettes melk. La det bli mykt. Visp 2 egg, og bland det med parmesan. Tilsett ricotta, og rør godt sammen. Vend inn spinat. Smør enkakeform/stekepanne. Kjevle ut et deigemne så tynt som mulig. Legges i, og skal dekke ca. 1 cm over kanten på formen.  Kjevle så ut 5 emner på samme måte. Legg lagvis emner på den første. Pendsle med olje mellom lagene. Ha så i fyllet. Lag 6 huller i fyllet, som så fylles med 1 egg i hvert hull. Kjevle ut de 6 andre emner, som legges lagvis, pendsles med olje mellom hvert lag, som i bunnen. 

Åendsle overflate også med olje. Stikk hull i toppen, og stek i ovn, 200 grader i ca 75 min. Ta ut, og la den hvile til den er lett lun før servering. Bacon om du vil.

bottom of page