top of page

Tulip Kveite med løk og tomat smørsaus.

 

Grønn asparges er i tiden på vårparten. Ramsløken er nesten samtidig å få plukket. I denne oppskriften, brukes begge deler. I Norge, er det forbud mot kveitefiske i gytetiden, som er mellom 21 des - 31 mars. Resten av året fiskes denne flotte fisken, samt der er en god del oppdrett. Slag som Atlanterhavskveite og blåkveite,er de slag der fiskes på. 

Bacon er en av de matvarene de fleste mennesker forbinder med Danmark, og siden 1909 har Tulip-merket vært ensbetydende med bacon av høy kvalitet. Begrepet Danish Bacon er derfor godt kjent. Meny butikker fører mange av Tulip produkter. 

 

2 personer)

1) 400 gr filet. 2) 4 middels nypoteter, delt i 4.

3) 1 pk Tulip bacon - 6 skiver. 4) 16 hele asparges. 

5) 2 middels tomater i terninger. 6) 1/2 rødløk i terninger.

7) 2 ss hakket persille. 8) 1 ss ramsløk.

9) Salt, pepper, estragon, smør og olje. 10) 1 limei skiver.

11) Grovsalt.

 

Start med å filetere fisken, om du kjøper den hel. Du får da 4 nesten like fileter.

Skyll fileter godt. Frys 2 av dem om du ikke er flere til bords. Kutt så ca 2-3 cm av den grønne aspargesen. Rull så 4 * 4 asparges med baconskiver. Ha grovsalt i bunnen på en ildfast form. Sett ovnen på 200 grader. Legg fileter på grovsaltet. Krydre med salt og pepper.Ha baconskive på toppen. Skiver av lime, legges i formen. Potetbåter rundt fisken. Stekes i ca 15 min. Tiden fisken steker, bruker du til å steke asparges til bacon er brunet. Frese løk, tomater og persille i olje og smør, som skal bli saus. La dette surre på lav varme ca 10 min. Ha så i 2 ss smør, og litt tørket eller fersk estragon. Når fisken er ferdig, tar du ut poteter og lar dem surre litt i smøret der du stekte asparges. Til gyllen farge. Anrettes og nytes.

bottom of page